W sobotę, 29 lutego 2020 roku, w małej hali sportowej KS „Bronowianka” w Krakowie przy ul. zarzecze 124 A odbył się Otwarty Turniej z cyklu „Grand Prix” MTKKF w Tenisie Stołowym „Zima 2020”. W zawodach udział wzięło 190 uczestników, w tym 121 zawodniczek i zawodników oraz sędziów, organizatorów turnieju, rodziców i opiekunów, a także osób towarzyszących zawodnikom. Zawodnicy reprezentowali następujące kluby sportowe, ogniska TKKF i miejscowości: GOK Charsznica, PKS „Porta” Kraków, Jeleśnia, Stowarzyszenie „Siemacha” Kraków, MKS „KSOS” Kraków, MKS „Tarnovia” Tarnów), „Sokół” Brzesko, Nowy Targ, LKS „Victoria” Nidek, TKKF Dobczyce, „Solne Miasto” Wieliczka, KS „Polonia” Wilczkowice, Koźmice, „Wisła” Rząska, Żabno”, TKKF „Delfin” Kraków, UKS „Rokicie” Szczytniki, LKS „Dobrzanka” Dobra, PKS „Porta”, UKS „Zarabie” Myślenice), PKS „Jadwiga” Kraków, LKS „Kłos” Olkusz, Krasne, TKKF „Apollo” Kraków.

Zawody rozegrano w grach pojedynczych i deblu systemem do dwóch przegranych, i w grupach, w zależności od ilości zawodników w poszczególnych kategoriach, w następujących grupach wiekowych:

– dziewczęta i kobiety: do lat 10, 11-15 lat. 16-60 lat, seniorki 60+.

– chłopcy i mężczyźni: do lat 10, 11-15 lat, 16-45 lat, 46-60 lat, seniorzy 60+.

Otwarcia imprezy dokonał Prezes Zarządu Wojewódzkiego Małopolskiego TKKF, przy współudziale organizatorów i sędziów imprezy.

W poszczególnych kategoriach i grupach wiekowych Turnieju zwyciężyli:

I. Wśród dziewcząt do lat 10 zwyciężyła Aleksandra Karolczuk (GOK Charsznica), miejsce II zajęła Zuzanna Mardosz UKS „Rokicie” Szczytniki, III Karolina Utylska (KSOS), a IV Patrycja Kałuża (GOK Charsznica).

II. W grupie dziewcząt 11-15 lat zwyciężyła Anna Skowronek (UKS Rokicie”), miejsce II zajęła Patrycja Michalik (PKS „Porta”), miejsce III Angelika Filipek (UKS „Rokicie”), a IV Kaja Konstantyn (KSOS).

III. Wśród kobiet 16-60 lat zwyciężyła Julia Górecka (Kraków), miejsce II zajęła Monika Foszcz (Siemacha), a III Agnieszka Reszka (Siemacha).

IV. Wśród kobiet 60+ zwyciężyła Krystyna Wróbel (Jeleśnia), II miejsce zajęła Magdalena Łapińska (Kraków), a III Agnieszka Maciejowska (Kraków).

V. Wśród chłopców do lat 10 zwyciężył Maciej Mardosz (UKS „Rokicie”), miejsce II zajął Jakub Zięba (TKKF Dobczyce), III Artur Stachel (UKS „Rokicie”), a IV Tymon Sączawa (PKS „Porta”).

VI. W grupie chłopców 11-15 lat zwyciężył Paweł Piróg (Siemacha), miejsce II zajął Maciej Rachfał („Sokół „Brzesko”), IIIMichał Markiewicz (Siemacha), a IV Adam Reszka (Siemacha).

VII. W kategorii mężczyzn 16-45 lat zwyciężył Adrian Mroczek (MKS „Tarnovia” Tarnów), miejsce II zajął Zbigniew Stalmach (UKS „Zarabie” Myślenice), III Aleksander Dietrich (KSOS), a IV Dawid Skrzypek ( Victoria” Nidek).

VIII. Wśród mężczyzn 46-60 lat zwyciężył Krzysztof Pietrzak (LKS „Dobrzanka” Dobra), miejsce II zajął Dariusz Kaliciak (PKS „Porta”), III Jan Pasieczny (MKS KSOS), a IV Mirosław Maślong (PKS „Porta”).

IX. W grupie mężczyzn 60+ zwyciężył Aarne Puu (LKS „Rząska”), miejsce II zajął Jerzy Miśkowiec (LKS „Dobrzanka”), III Władysław Porębski (PKS „Jadwiga), a IV Jan Mrózek (LKS „Dobrzanka”).

X. W grach podwójnych z udziałem piętnastu par deblowych zwyciężyła para: Krzysztof Pietrzak – Jan Pasieczny, miejsce II zajęła para: Krzysztof Staniszewski – Zbigniew Stalmach (Myślenice), III Jerzy Miśkowiec – Jan Mrózek (LKS „Dobrzanka”), a IV  Maciej Rachfał – Jakub Piękosz („Sokół” Brzesko).

XI. Najlepsi zawodnicy w każdej kategorii i grupie wiekowej w grach pojedynczych i deblu otrzymało pamiątkowe medale, upominki rzeczowe, dyplomy i słodycze, a wszyscy zawodnicy napoje chłodzące.

XII.

Honorowy Patronat – Witold Kozłowski Marszałek Województwa Małopolskiego
Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego

XIII. Nad organizacyjnym przebiegiem imprezy osobiście pieczę sprawował Prezes Zarządu Wojewódzkiego Małopolskiego TKKF Leszek Tytko, a obsługę medialną imprezy zabezpieczał „Kurier Małopolskiego TKKF”)

XIV. Sędzią głównym turnieju był Władysław Łopatka z Małopolskiego TKKF, a prowadzącymi imprezę Józef pani Agnieszka Piotrowska i Andrzej Wieczorek z Krakowskiego OZTS.

Za Organizatora
Władysław Łopatka